Jonas Vingegaard er ikke Moder Theresa, men er Trine?

Som de fleste andre danskere, har jeg sporadisk fulgt med i Tour de France. Igennem fald, forsinkelser, alle slags udbrud, har hele landet siddet i spænding på kanten af deres stol.

Vi håbede alle på det næsten utænkelige, som i sidste ende præcist var det som skete. Jonas Vindegard vandt Tour de France, og det er en kæmpe sejr for ham. Ud over dette, så er det langt fra det eneste som han har vundet.

Igennem alle hans interviews, er der en tydelig råd tråd i hans succes. Han har en dedikation til sin sport, de mennesker som støtter op om den, og en dyb taknemmelighed til hans kæreste, Trine.

Hun er den kvinde, som han kigger på, som hun var det eneste menneske på jorden.  Hun har dedikeret sit liv til at være mor til hans datter, og eskorterer Jonas på alle hans etaper.

Hele Danmark har set deres kærlighed, og Trine bliver hyldet på mindst samme vis som Jonas.

Det er interessant hvordan hele landet har forelsket sig i denne lille familie, og hvad er det, som gør at vi hepper på dem og deres kærlighed ?

De er udefra set hvad mange ville kalde for et umage par. Ikke desto mindre, er det måske præcist det som gør dem så elskelige. De er ydmyge over for det faktum, at du ikke kan gøre det hele alene. De har brug for hinanden og de er ikke blege for at vise det.

Når Jonas taler om Trine er det med store julelys i hans små øjne, og det rører os helt omme bag den anden side af skærmen. Her er en mand, som putter hans kærlighed først, og fører sig frem i verden med den.

Så hvad kan vi andre tage væk fra det ?

Der er sikkert tidspunkter, hvor de kæmper med kærlighedskrise. Der er også vasketøj, madplaner og hverdagens trummerum. Vi ser et udsnit af et forhold, og som med alt andet, kan vi ikke vide hvad der foregår bag lukkede døre.

Men det er netop det, som de har som gave. Deres gennemsigtighed, og den sårbarhed som lægger i den. At kunne stå foran verden og hylde sin partner, som at være det bedste som er sket for din verden. At altid præsenterer hinanden til med respekt, taknemmelighed og beundring for hvem der er.

Måske at hvis vi gjorde gøre sig umage og vi altid førte hinanden frem i det bedste lys, og offentligt støttede de drømme og potentialer som vi har, kunne vi finde det samme lys i øjene for vores partner. Må vi alle sammen få en person, som kigger på os som Jonas kigger på sin Trine.