Den ensomme mand – er der håb forude ?

En nyere artikel fra Psychology Today har gjort os opmærksomme på, at der er en stigende kurve af ensomme mænd. Studier viser at næsten 40 % af befolkningen mellem 25 – 45 år er uden en partner. Det er en stødt stigning på 30% over de sidste år.

https://www.psychologytoday.com/us/blog/the-state-our-unions/202208/the-rise-lonely-single-men

Ud af den gruppe af befolkningen, udgør mænd dem som er alene i længst tid ad gangen. De er dog også den gruppe, som har allerstørst gavn af partnerskab.

Hele 62 % af de mænd, som udgør den mandlige fordeling på dating apps, føler at de gradvist bliver udelukket fra datingmarkedet.

En af de største årsager, er ikke blot et udvalget som mangler. Ifølge den kvindelig modpart, er der en gennemgående tendens af mænd med manglede sociale evner, og især dem som kræves for at være i parforhold.

Vi menneske forestiller os ofte, hvordan græsset kan være grønnere på den anden side, og ikke mindst, hvordan vi kan komme derhen hurtigst muligt.

En af måderne vi gør dette på inden for kærlighed, er i form af et swipe.

På de fleste datingapps, er der en ulige fordeling af mænd og kvinder. Det kan gøre, at mændene kæmper om opmærksomheden fra det andet køn.

Mændene ender med at skyde med løse hagl af kommunikation, i håbet om at ramme det rigtige bytte.

Det er ofte her, at kampen mellem standard og forventning bliver tydelig under en udveksling. Blandt andet fordi denne standard er ikke ens for alle kvinder.

Forskellen bliver heller ikke altid kommunikeret af den kvindelige modpart. Dette leder blot til en langsom udfasning af samtale i stedet.

Hvad er svaret så?

Den ensomme mand er ikke kun et udstyk for deres egen stilhed, men også fra kvindernes. Der er et behov fra begge sider, som ikke bliver opfyldt. Som med alle andre behov, har vi et eget ansvar for at sætte ord på dem.

At forvente at andre skal kunne dække dit behov, uden at det bliver udtrykt, er ikke realistisk.

Det kan i hvert fald komme til at virke som en skuffelse i flere instanser af livet, og især inden for dating og parforhold.

De fleste mennesker er ikke tankelæsere, og det er mænd i den grad heller ikke.

Det kunne lade til, at der er sket en revurdering af den måde, som vi møder hinanden på.

Dette manifesteres via datingkulturen i form af højere standarder og en lavere tolerance. Ud med udskifteligheden, og let-indkøbt bekendtskab. Ind med emotionel tilgængelighed og en åben kommunikations linje.

Dette kan ses som værende en håndsrækning til begge køn. Det er et udtryk for, at alle parter ønsker noget specielt, men at socialisering og mangel på egne ressourcer kan spænde ben for os.

Dette er en udvikling, som har brug for at både mænd og kvinder forlænger sig selv, for at kunne imødekomme hinandens behov. Vi gør alle det bedste vi kan, med det vi har.

Lad os tage udgangspunkt i dette, når vi møder hinanden ude på de digitale platforme.