Dronning Elizabeth – Døde hun af hjertesorg?

Dronningen af England har i denne uge sat sit sidste spor på denne jord. Hun reagerede reagerede det engelske rige i over 70 år, og var en leder for sit folk, til hendes sidste vejrtrækning. Hun var ikke kendt for at være den varmeste sjæl i kongehuset.

Ikke desto mindre havde hun dog en kærlighedshistorie, som var taget ud af et eventyr.  
 

Elizabeth og Philip mødte hinanden som henholdsvis 13 og 18-årig. Dette blev beskrevet som et første møde, der skulle ændre verdensgangen for dem begge.

Da han blev sendt afsted i krig, fik han tiden til at gå med skrive breve til Elizabeth, for at vedligeholde kontakten gennem oceanerne. Det var en spæd begyndelse på en romance, som varende ved i næsten 80 år.

Der var i deres ægteskab historier om deres konflikter. Der var også et par rygter om utroskab fra Phillips side af. Mest af alt, var der dog tegn på en historie, om at finde sig til rette både som individ og par.

At vokse op i et monarki med høje forventninger og strenge krav, kan ikke kun forstørre problematikker, men også intensivere dem. De har ikke blot skulle stille hinanden tilfreds, men derudover hendes tvivlende far, og et helt kongerige oveni.

Dog endte de med at blive samme i mange år, og hun når hun omtalte ham var det som værende, at han var hendes største styrke, som hun vil for evigt ville stå i gæld til.

Deres historie er umiddelbart beundringsværdig, men der kan også være noget læring i deres fortælling. Hvad kan vi mon lære fra Dronning Elizabeths kærlighedshistorie?

Deres historie er ikke meget anderledes end din, blot forstørret under et mikroskop.

Du kan nok nikke genkendende til at din partner har været i tvivl om deres plads i livet. En ulmende tvivl om hvilken rolle de skal indtage, og hvilken indflydelse de vil have i deres verden.

Forestil dig, hvis dette ansvar blev taget ud af deres hænder, og lagt hos dig. Ville det være fair for din partner? Dette peger i hvert fald på spørgsmålet om, hvor meget skal vi gå på kompromis for dem vi elsker, for selv at være lykkelige.

Bag et hvert magtfuldt menneske, eksisterer der en sårbarhed, som er tilgængelig for få. Denne sårbarhed og autencitet er særdeles værdifuld, i en verden styret af protokol og tradition.

Philip havde en plads som ingen andre kunne udfylde, og hvor dette var beneficier for dronningen, var det ikke hans livsmission at være nummer to.

En partner som støtter dig i den mission du har i livet, skal have sin egen mening i livet, som der går ud over dig.  Vi råder alle over vores eget kongerige.

Vi hersker over vores egen verden, og bruger vores partner til råd, vejledning og støtte. Yderligere er vi lige så afhænge af dem, men husker du at dreje opmærksomheden over på dem?

Din partner er i dit liv, fordi i begge har valgt hinanden til, og det må du ikke glemme.

VI har alle mange valg, som vi skal træffe, for at vi kan ende med at udføre det allermest meningsfulde arbejde, studie, parforhold, familieliv eller hvad vi nu ellers kan vælge.

Vær opmærksom på hinanden, og husk på, ikke at tage hinanden tilstedeværelse for givet. De kan give dig noget som er helt uerstatteligt, nemlig betingelsesløs kærlighed.

Meget kan der siges om den royale familie, men de er tydeligvis lige så menneskelige som resten af os.

Hvil i fred, Elizabeth. Tak for at lære fra dig, både i livet og i døden.