Er du gået i stå efter break-up? Tre ting du kan gøre for at lette dit hjerte

Du sidder sandsynligvis foran skærmen med en tung følelse i maven, og en tyngde i hjertet. Hvis dette er tilfældet, så velkommen i klubben. Du har fået medlemskab til den eksklusive klub, hvor mange har opholdt sig et givent tidspunkt i deres liv.

Af årsager uden for din kontrol, har du fået dit hjerte knust. Det kan ramme alle mennesker, og det lader til at overse ingen. Det gælder både for dem som i parforhold, og dem som single (eller er et sted midt i mellem).

De fleste har befundet sig det sted du er nu, og det er bestemt ikke et ophold for svage sjæle. At stå op om morgenen, og forsøge at komme igennem dagen kan føles svært. Der skal heller ikke meget til for at bringe dig til tårer, irritation og frustration.

Du er skuffet, og sørger over tabet af et andet menneskes kærlighed. Det er helt naturligt. Du har nok haft nogle forventninger til din partner, som nu føles som en fjern drøm. Det er ikke nødvendigvis intentionelt, at din partner knuser dit hjerte. Deres handlinger eller mangel af samme, kan dog videregive en tydelig besked, som ord ikke kan formidle.

Ved at gøre dig selv tilgængelig over for et andet menneskes kærlighed, har du også gjort dig selv sårbar på manglen af samme. Det kræver enormt meget mod at blive forelsket. Det kræver, at vi har haft tålmodighed og empati nok til at kunne sænke paraderne, og give andre muligheden for at såre dig. Det er også en del af den tillidsudveksling, som vi kalder for kærlighed.  

Nu står du i den situation, hvor en af jer har trukket stikket, og du står tilbage med et hav af følelser. Du har været villig til at tage en chance, og du kan med stolthed klappe dig selv på skulderen. I mellemtiden skal du dog forsøge at komme på benene igen, og finde tilbage til dig selv.

For at kunne komme fremad i processen af accept, så har jeg tre råd til dig, som gerne vil ud på den anden side af hjertesorg.

1. Husk på at alle følelser er midlertidige

Så når du vågner op om morgenen, og ikke har lyst til komme ud af sengen, så husk på at for hvert sekund der går, jo mere afstand får du fra oplevelsen. Jo mere klarhed du har desto nemmere, bliver det for dig at vurderer dine fremadrettet skridt, frem for at tage dine beslutninger på baggrund af angst og afsavn.  

2. At vide præcist hvad dine værdier er

Det er forskellige omstændigheder hvorvidt du kan få knust dit hjerte, men du har bestemmelse over hvem du giver tilladelse til at gøre det. Hvis din partner vender tilbage på et senere tidspunkt, kan du herefter vurdere hvilke omstændighederne der foregik under jeres brud. Derudover skal du gøre op med dig selv, om det stemmer overens med dine værdier om hvem er du, og hvad for et menneske du gerne vil være sammen med.

3. Fokuserer på små skudt ad gangen.

Gør de ting, som du ved gør dig selv glad, og fokuserer på at bare være. Du skal ikke forsøge at fikse noget i dette øjeblik men forsøge at efter give for at du kan blive i følelsen. Jo mere du kan være i oplevelsen og acceptere at dette er dine omstændigheder for nu, jo lettere bliver det for dig at komme igennem oplevelsen uden at mangle forløsning for dine følelser, som du kan trække med senere hen i livet.