Hvorfor skubber jeg min kæreste væk ?

Når vi finder kærligheden, føles det som om at vi endeligt hører hjemme et sted. Kærlighed er den trygge krog, hvor vi kan hvile vores tunge hoveder på en stabil skulder, og dele de inderste tanker, glæder og bekymringer. Kærligheden kan føles som at finde hjem igen, efter at du har famlet rundt i blinde.

Kærlighed kan komme som en overraskelse, og medbringe en følelse af, hvor heldige du er for at have fundet den.

Den kommer med fred, omsorg og stabilitet. Det giver os modet til at se et andet menneske i øjnene, og give dem muligheden for at bære på dit hjerte for en stund.

Så hvordan kan det så være, at du kan føle en trang til at skubbe dem væk? Det kan starte med at du kan blive lidt kort for hovedet. Du blive en smule længere tid om at svare dem på besked, eller måske er du usædvanligt utålmodige med dem.  

Der skal ikke meget til, før at du bliver irreteret, og du virker generelt utilgængelig for din partner. Det forvirrer dig, og kan være voldsomt for dem. Du er vendt 180 grader, og der er ingen af jer som forstår hvorfor. 

At lægge din kærlighed over i et andet menneske, er en af de mest skræmmede ting som du kan gøre. Det er en investering som kan fordoble sig på kort tid, eller styrtdykke uden varsel.

Vi tager alle chancer i livet, og kærligheden er et af de steder, hvor at vi tager de største af dem. Du kan miste penge, job og venner. De kan komme tilbage, eller i andre former. Risikoen ved at lade dig forelske er, at hvis du først lader nogen tabe dit hjerte på gulvet, så bliver det aldrig helt igen.

Du kommer selfølgelig til at lære af det, og med oplevelsen følger der et andet pespektiv på dig selv og din historie.  Du blive mere empatisk af det i sidste ende. Men er den ultimativt største risiko for dit følelsesmæssige liv, så det ville være sært, hvis du ikke var påvirket. 

Derfor er vi bange for at elske hinanden.

At elske et andet menneske handler om mere end dem. Det handler i den grad om dig. Kærlighed er som at se dig selv i spejlet, med et andet mennesker som står på den anden side. 

Det er de færreste mennesker, som kigger sig selv i spejlet, og ser den bedste version af sig selv. Vi ser vores fejl og vi ser de ting, som vi ikke har lyst til at indrømme. Dette beskytter os fra omverden.

De fleste af os, er blevet konditioneret til at tro, at vores værdi hænger op på hvad vi kan. Hvordan vi kan se ud, hvad vi tjener, og hvordan vi kan imponerer vores omverden. Men dette gøgleri, kan være forstyrrende for hvad den indre stemme fortæller dig. 

Der er mange mennesker i denne verden, som har svært ved at tage imod kærlighed. Det kan lyde uforståeligt, og som noget af en kontrast. Men kærlighed er ikke ligetil og ukompliceret. Det er vi mennesker heller ikke.

Vi har alle ret til at bestemme, hvem vi gerne vil have tæt på vores inderkreds. Men uanset om du er en eneboer eller festens midtpunkt, så kan det at du skubber folk væk, være et tegn på et dybere problem. 

Hvad skal jeg så gøre ved det ?

Hvis du tror, at du viser tegn på at skubbe folk væk som en forsvarsmekanisme, så tænk dig grundigt om. Er det en måde at håndtere nogen tidligere oplevelser på? Tag dig tid til at fokusere på dig selv og dine følelser for at bestemme hvad det virkelige problem er.

At overvinde en frygt for intimitet kan være lige så ligetil som at have et par svære samtaler. Det kan også indebære en længere proces. Uanset hvad, så er ærlig selvrefleksion det første skridt mod dybere og meningsfulde relationer i dit liv.