Hvordan vedligeholder jeg mental sundhed i min hverdag?

Hvis du har et hæsblæsende job, og et nogenlunde socialt liv, så kan du nok godt nikke genkendende til udfordringen ved at balancere det hele. Det handler ikke kun om at udvise overskud, ved at fremstå storsmilende og festlig.

Det handler også om du kan holde ud af at være sammen med andre mennesker, uden at have lyst til at kravle under dynen i fosterstilling efterfølgende.

Din mentale sundhed skal plejes på samme måde som du børster tænder. Det foregår hver dag, og helst flere gange om dagen.  

Det kan være udfordrende at skabe en rutine omkring det. Der er så mange andre ting der lige skal nås, så det er først når vi er nede og ligge, at du mærker hvor vigtigt det er at vedligeholde. Du kan tage nogen enkelte skridt i hverdagen, for at passe bedre på dig selv.

Et-minuts meditation

Ja, det er alt hvad du skal starte med.

Når du begynder at tage dit helbred seriøst, er det ofte med store ambitioner. Der er ofte flere forskellige instanser, som alle bliver sat i gang på samme tid.

Problemet er, hvis du sætter ambitionen så højt, at du umuligt kan gennemføre disse over længere tid af gangen.

Sæt dig i stedet et mindre mål, som du kan udføre til udmærkelse. Når du først er kommet i gang, føles tiden kortere og kortere. Senere hen, kan du forlænge tiden hvis du ønsker.

Snak højt til dig selv

Når du er i dit eget selskab, og du tænker over hvordan din dag er gået, fanger du nogensinde dig selv i at gå i selvsving?

Din egen indre dialog, kan godt finde på at løbe løbsk, hvis du tillader det. Det er naturligt nok. Det er den reptilhjernen som konstant er søgende i forhold til farer og ukendtheder.

Ved at tale højt til dig selv, kan du hurtigere komme ud af den stressede tilstand, som du har skabt for dig selv.

Prøv det.

Mindre telefon, mere seng

Hvis du får mindre end 6 timers søvn om dagen, forkorter det din levetid med næsten 9 år. Det siger noget om vigtigheden af at prioritere din søvn.

Hvis du kun gjorde denne enkelte ting, ville det forberede din mentale sundhed 60 % mere end noget som helst andet.