Hvornår skal jeg sige nej?

Føler du nogle gange, at der ikke er timer nok i døgnet?


Finder du dig selv i at sige ja til ting, du virkelig ikke har lyst til ?

Det er ofte ting som er relativt uskyldige, fordi det ville være godt for dit arbejde, venner, familie. At forlænge dig selv for at hjælpe de mennesker som du holder af, er en helt naturlig reaktion. Vi er betinget af at passe på hinanden, og nogle mennesker er endda stolte af det. Men der kommer et punkt, hvor tingene kan komme ud af balance.

For hvordan kan vi sige nej, når nogen har brug for hjælp ? Det er i hvert fald det spørgsmål mange stiller sig selv. Løsningen på dette, er enkelt. Det handler nemlig om at sætte grænser over for hinanden.


Grænser er afgørende for at prioritere, hvad der er vigtigst for os. At sige nej er en af ​​de bedste ting, vi kan gøre for at sætte grænser for os selv.


De hjælper os med at sige nej, når vi har brug for det, så vi kan sige ja til de ting, vi virkelig ønsker. Men hvorfor er det i første omgang, at vi siger ja til ting, som vi egentlig ikke vil?

Grænser handler om at passe på dig selv


Grænser hjælper os med at prioritere, hvad der er vigtigst for os, og hjælper os med at bevæge vores liv fremad i den retning, vi ønsker, de skal gå.


Når du ikke kan mærke dig selv og dine behov, kan du ikke nødvendigvis forstå konsekvenserne af dine beslutninger.
At sige nej kan virke som den nemme løsning i øjeblikket, men det vil komme tilbage for at hjemsøge dig, når du har udmattet dig selv af hensyn til en andens komfort.


En grænse handler om at passe på dig selv og sætte retningslinjer for, hvad du vil have ud af dit liv, dine relationer og dine forpligtelser.

Det er tid til at sige ja til tingene, føle sig stolte af os selv. At føle os stolte af det arbejde, vi konstant udfører for at være den bedste person, vi kan være. Især for os selv.


Grænser handler om at have ansvaret for dit liv. De sørger for, at livet går i den retning, du ønsker, i stedet for, at du flyder gennem livet uden fokus eller formål.


Så næste gang du bliver inviteret ud til en begivenhed, eller spurgt om en tjeneste, så brug et øjeblik på at tænke på dit fremtidige jeg.


Vil denne begivenhed give mig energi og entusiasme, eller vil den dræne mig fuldtændigt?