Hvordan foregår onlineterapi?
Senest en time før sessionen sender jeg dig et sikkert link. Dette link vil give dig adgang til det private rum, hvor vores terapisession vil finde sted. Når du har modtaget linket, skal du blot klikke på det og logge ind på den online platform. Dette kan normalt gøres via en webbrowser på din computer eller en app på din smartphone eller tablet. Når du er logget ind, vil jeg tjekke alle de nødvendige oplysninger for at sikre, at vores session kan begynde gnidningsfrit og uden tekniske problemer. Dette kan inkludere lyd- og videokvalitet samt andre tekniske aspekter. Når alt er klart, og vi begge er online, starter vi terapisessionen. Når vores terapisession er færdig, vil jeg hjælpe med at lukke sessionen korrekt på den online platform. Dette kan inkludere at afslutte video- og lydforbindelsen samt eventuelle vinduer. Det er vigtigt at beskytte dit privatliv og dine oplysninger. Vær opmærksom på, at onlineterapi er underlagt strenge fortroligheds- og sikkerhedsprotokoller. Jeg vil altid bestræbe mig på at opretholde dit privatlivs fred og beskytte dine oplysninger på bedste vis. Denne strukturerede tilgang til onlineterapi hjælper med at sikre, at vores sessioner forløber glat og effektivt. Det giver dig også mulighed for at få den terapeutiske støtte, du har brug for uden at skulle bekymre dig om tekniske udfordringer eller forstyrrelser.
- Tjek din internetforbindelse. Hvis den er langsom eller hakket, kan det være forstyrrende for samtalen. Tjek eventuelt med din internetudbyder, om du har den rigtige hastighed.
- Find et sted, hvor du kan være uforstyrret. Det kan selvfølgelig være en udfordring, hvis du har familie og børn, at finde tid til at være alene. Forsøg at lave en ordning, sådan så du kan få en time eller mere for dig selv. Det er bedst at din tid er uforstyrret, så alt opmærksomheden kan være rettet på dig.
- Vær klar lidt før den aftalte tid. I tilfælde af tekniske problemer er det mest effektivt at have nogle minutter til at logge ind, indstille lyd, kamera osv.
- Vær forberedt på, at det godt kan føles anderledes til at starte med. Måske er det spøjst at skulle rette på kamera og rykke rundt på dit bord. Du skal tage hensyn til ting, som du måske ikke har skænket en tanke før.
- Det kan være fristende at tænke, fordi det føles lidt mærkeligt, at onlineterapi så ikke er noget for dig. Men hvis du kan holde en åben kommunikationslinje med mig, kan du blive overrasket over din evne til at tilpasse dig.
Kan vi mødes ansigt til ansigt?
Jeg arbejder både ansigt til ansigt og online. Det skaber for mange en fleksibilitet at kunne mødes online, og det kan være nemmere for nogle grundet geografi.
Hvor ofte skal vi ses?
Jeg anbefaler, at intervallet mellem sessionerne er højst op til 3 uger. Og i begyndelsen af forløbet højst to uger. Vi kommer til at være i løbende dialog om, hvordan det går med terapien. Her kan vi tale om, hvilken tidsramme der er bedst for dig.
Hvad hvis jeg bliver nødt til at aflyse vores tid?
I tilfælde af at du ikke kan nå vores session, kan jeg ombooke tiden uden omkostninger, hvis aflysningen sker mindst 48 timer før den aftalte tid. Aflysninger herefter medfører et gebyr på 50 % af sessionsprisen. Hvis du ikke dukker op til vores aftale, er der et gebyr på 100 % af sessionsprisen.
Hvad hvis nu jeg bliver forsinket?
Hvis du bliver forsinket, så send venligst en SMS eller en e-mail. Hvis jeg ikke hører fra dig, venter jeg 15 minutter, og efterfølgende betragtes du som udeblevet.
Hvordan kan jeg kontakte dig uden for sessionerne?
Vores kommunikation om praktiske ting, såsom aftalebookning og betaling, kan enten ske efter vores session eller over SMS eller e-mail.
Hvornår er jeg færdig med terapien?
Mine klienter får det ofte mærkbart bedre efter 6-8 sessioner. Det er dog meget individuelt, hvornår terapi helt bør stoppe. Samtidig er det en vigtig beslutning, hvorfor jeg anbefaler, at vi drøfter emnet, hvis du overvejer at stoppe terapien.