Mød Anne

hjem  »  Mød Anne

Mød Anne

Som barn skabte jeg hele universer, når jeg legede for mig selv. Det var ofte foran min farmors spejl på loftet – og med en stor kiste med kostumer – imiterede jeg de største hits fra Eurovision. Jeg var både vært, sangerinde, dommer og publikum. Det var gode tider.

Hvorfor blev jeg psykolog?

Godt spørgsmål. Det har ikke altid ligget i kortene. Jeg lever mit liv med 1000 kilometer i timen, og har lært utroligt meget. Udover dette har jeg selfølgelig også personlige ting, som løbende bliver arbejdet med for at blive den bedste psykolog muligt. Der bliver stadig lavet fejl, men jeg bliver i sidste ende en bedre psykolog af det. Så når jeg siger, at det er muligt at ændre på alt det som er svært lige nu, så er det ikke bare et tomt udsagn. Det kommer fra et sted af velvidenhed og erfaring.

Fakta

Jeg er ret fordomsfri og helt ærlig.

Jeg er blevet beskyldt for at være sjov. I det mindste tror jeg selv at jeg er det. Folk synes dog at tænke det samme.

Det tog mig næsten tre år at komme ind på universitetet.
Mine karakterer var forfærdelige, og jeg forsøgte at komme ind flere gange, før jeg endelig blev optaget.

Jeg ser ikke tv og læser næsten aldrig avis. Jeg er dog stor fan af Netflix.

Jeg elsker rap musik, og har gjort det siden jeg var barn.

Jeg piller i mine neglebånd.

Jeg brugte mange år på at stjæle tøj fra min søsters garderobe. Jeg troede, at jeg kunne slippe af sted med det; Det gjorde jeg virkelig ikke. Men jeg så fabelagtig ud gennem alle mine teenageår.

Skole

Min tid som studerende

Jeg kom ind på Københavns Universitet i 2015, efter at have læst pædagogik. Da jeg startede med at læse psykologi, var jeg en del ældre end min årgang. Der var rigeligt med udfordringer, og jeg havde i en periode lyst til at give op, nærmest dagligt.

Bliver det nogensinde nemmere ?

Det var en af tankerne, som ofte strøg igennem mit hoved.

På universitetet begyndte jeg stille og roligt at udvikle et fokus inden for den kliniske psykologi. Ud over at være involveret i mange af de sociale aktiviteter som forekom på studiet, var jeg fokuseret på at opsuge al den viden, som jeg kunne. Derfra kom min passion for terapi – specifikt individuel og parterapi.

Udlandet

Udveksling i Edinburgh

I løbet af min studietid på Københavns Universitet, blev jeg inspireret til at komme længere ud i verden. Jeg tænkte for mig selv..

Jeg har brug for tid væk fra al den tunge litteratur og det samfundsmæssige pres. Jeg har brug for at genfinde passionen om, hvorfor jeg vil være psykolog til at begynde med

Måske var det for at udvikle idéen om, hvordan jeg kunne blive den slags psykolog, som jeg gerne ville være. Jeg kunne lære mere om mit erhverv, og studerer ud over det pensum, som var blevet tildelt på uddannelsen i København.

At kunne bo og studere i Skotland, var alt hvad jeg kunne have drømt om. For det første, så fik jeg værdifuld indsigt i psykologiens verden. Her er det forskningen, som tog førersædet. Alt vedrørende terapi, var stærkt evidensbaseret. Det er jeg ret vild med.

Jeg blev udfordret, underholdt og udmattet, alt sammen på én gang. Jeg kom dog ud på den anden side væsentligt klogere, og med en god portion mod til at lede efter andre udfordringer. Det gør jeg stadig den dag i dag.

Arbejde

Dengang jeg arbejdede som Matchmaker i London

Da jeg var ved at afslutte min uddannelse, var tiden kommet til at komme ud i den store verden igen. Denne gang ønskede jeg at få erfaring i terapi og opleve arbejdslivet som psykolog. Jeg kan virkelig sige, at det var det, jeg fik. Tilfældigvis endte jeg med at arbejde som matchmaker for et fantastisk konsulentfirma, som er baseret i London.

Det var anderledes. Aldrig havde jeg forestillet mig, jeg skulle ende med at arbejde som matchmaker. Især fordi at jeg havde absolut intet kendskab til faget på forhånd.

Jeg elskede det. Det var en ny verden, som jeg lærte at kende, gennem en masse fejl og forsøg. Der var altid travlt. Det kunne være ved at søge gennem potentielle dates på apps, eller sprinte igennem byen for at interviewe en ny klient. Den ultimative tilfredsstillelse var dog at facilitere den perfekte første date.

Det var sjovt, spændende og noget midt imellem. Jeg lærte også vigtigheden af ​​at have en karriere, der passer til dine mål, værdier og personlighed.

Så meget som jeg elskede mit job, følte jeg mig til sidst drænet. Meget af arbejdet som foregår bag kulisserne, er repatitativt og tidskrævende. Jeg savnede de fremskridt, der sker inden for terapi. Da jeg var færdiguddannet, fortsatte jeg med at arbejde som matchmaker et stykke tid, indtil det havde gået sin gang.

Min erfaring med matchmaking er dog unik, og har givet mig en fantastisk mulighed og et sjældent indblik i de uransagelige veje som der er i kærlighedsbranchen.

Psykolog

Så blev jeg færdiguddannet Psykolog 

Jeg blev endeligt færdig som psykolog i 2020, og jeg har siden da arbejdet som selvstændig psykolog.